Startpagina familie Bartelet

Link naar de verschillende generaties van de familie Bartelet

Hieronder bevinden zich een aantal linken naar de verschillende generaties van de familie Bartelet. U komt dan op een tekstpagina waar achtereenvolgens de vader, het huwelijk, de kinderen worden beschreven.Tevens bevindt zich hierbij in de meeste gevallen een stukje geschiedenis dat de tijd beschrijft waarin het gezin leefde.
De genealogie van de familie Bartelet is uitgebreid onderzocht door Sjef Bartelet, die één en ander heeft vastgelegd in een boek "Zeuktoch nao 'n Mestreechter femilie Bartholet" en op zijn site: website Jef Bartelet. Een aantal gegevens zijn met toestemming van Sjef overgenomen.

Herkomst familie Bartelet

Johannes Bartelet (zie generatie VIII) is voorlopig voor ons de stamvader van de Bartelets uit Maastricht of waar ze ondertussen allemaal naar toe vertrokken zijn.

Joannes, de man waarmee het in Maastricht in feite allemaal begon is geboren in Fléron nabij Luik in België. De schrijfwijze van zijn naam in de verschillende akten en stukken varieert: Bartelet, Barthelet, Bartolet, Bartholet, Bertolet en Bertholet.

Volgens Jef Bartelet, zijn alle huidige Bartelets familie van elkaar, mits ze hun naam als B A R T E L E T schrijven. Voor het bewijs hoef je maar goed honderd jaar terug te gaan. Twee broers leggen dan met een hele rits kinderen het fundament van wat hij gemakshalve de A-tak en de B-tak genoemd heeft. Het is van deze Christiaan en Hubertus (zonen van Johannes Hubertus Bartelet) dat alle tegenwoordige Bartelets afstammen.

Probanten:

De stamboom is opgezet met als probanten Leslie en Angelique Maes, de dochters van Mia en Hennie Maes-Kerbusch.